Ko treba čuvara za kućne ljubimce?
Briga o ljubimcima

Ko treba čuvara za kućne ljubimce?

Briga.ba razumije da život može biti nepredvidljiv, a vaši ljubimci zaslužuju najbolju njegu bez obzira na okolnosti. U nastavku pročitajte koje su to situacije u kojima usluge čuvanja kućnog ljubimca mogu napraviti veliku razliku.

Objavljeno: prije 1 mjesec

Vrijeme čitanja: 2 min / 319 riječi

Ko treba čuvara za kućne ljubimce?

1. Zauzeti profesionalci

Vaša karijera vam uzima mnogo vremena, često vas držeći daleko od kuće na duže periode. Bilo da su to kasne noći u uredu ili česta poslovna putovanja, usluga čuvanja kućnih ljubimaca osigurava da su vaši krzneni prijatelji dobro zbrinuti i da nisu ostavljeni sami duže vrijeme.

2. Putnici

Planirate odmor? Ne dopustite da vas pitanje kud sa ljubimcima u tom slučaju ometa u opuštanju. Pouzdan čuvar osigurava vam mir, znajući da su vaši ljubimci u sigurnim rukama dok uživate u svom vremenu daleko od svakodnevnice.

3. Medicinski hitni slučajevi

Neočekivani boravci u bolnici ili medicinski tretmani mogu poremetiti vašu rutinu. Čuvari kućnih ljubimaca uskaču da pruže njegu vašim ljubimcima tokom ovih izazovnih vremena, a vi ste sigurni da im ništa neće faliti dok ste odsutni.

4. Starije osobe ili osobe s invaliditetom

Fizička ograničenja mogu otežati brigu o ljubimcima. U tom slučaju, Briga.ba vam može pomoći u pronalaženju pouzdanog čuvara. Pravu osobu potražite tako što ćete se registrovati na Briga.ba i napraviti oglas za posao. Ukoliko ste vi osoba koja ima određeno iskustvo i kompetencije za ovu ulogu, napravite svoj profil i pratite redovno oglase. 

Kako čuvari mogu pomoći:

  • Pomoć pri svakodnevnim zadacima: Čuvari mogu pomoći u hranjenju, čišćenju i održavanju higijene ljubimaca.

  • Redovne šetnje: Za one koji nisu u mogućnosti šetati svoje pse, čuvari će osigurati da psi dobiju potrebnu fizičku aktivnost.

  • Medicinska njega: Čuvari koji su obučeni za davanje lijekova i pružanje osnovne medicinske njege mogu biti od velike pomoći.

Vaši ljubimci računaju na vas, a mi smo tu da vam pomognemo da im pružite sigurnost i dobar život.

Podijeli: